champagne

De grote licentie: groter publiek, meer verantwoordelijkheid en meer enthousiasme

Door Aniek Aarsman
op 23 september 2017 om 9:44

Bekijk het hele verhaal

Yes de grote licentie is binnen! TEDxBreda mag groeien van 100 naar 1000 bezoekers. Een groter publiek, een nog toffere locatie en meer inspirerende sprekers. Maar dat betekent ook veranderingen binnen de organisatie zelf. Menno van Rosmalen (extern voorzitter TEDxBreda) vertelt graag over zijn ervaringen bij TEDxBreda en over het behalen van mooie mijlpaal: de grote licentie.

 

Menno is zo’n 3,5 jaar actief voor TEDxBreda. Met zijn drive om te leren hoe je een geweldige talk geeft, begon Menno in het team programma. “Buiten dat ik enorm veel leerde over TED-waardige presentaties gaf het me ook de kans om persoonlijke helden te benaderen, zoals Wim Hof”, zo vertelt Menno enthousiast. Momenteel is Menno extern voorzitter bij TEDxBreda en richt zich vooral op de toekomst van TEDxBreda.

 

Waarom ben je vrijwilliger bij TEDxBreda?

“De grootste uitdaging vind ik dat we met vrijwilligers een ontzettend hoogwaardig evenement organiseren. Veel van de benodigde kennis krijgen we pas tijdens het organiseren. Dat maakt TEDxBreda ook zo leuk en dat zorgt voor heel veel enthousiasme.”

licentie

 

Hoe was het om te werken aan een grotere licentie?

“Ontzettend spannend! Aan de ene kant zijn er veel twijfels: vinden we wel het geld om ook echt te gaan organiseren? Welke partners willen met ons meegroeien? Is er wel plek in Breda voor zo’n evenement? Maar als ik dan kijk naar het enthousiasme waarmee iedereen met TEDxBreda bezig is, dan kun je niet anders dan de uitdaging aangaan!”

 

Wat houdt deze nieuwe uitdaging in?

“We kunnen met veel grotere partners werken! Bij een evenement tot 100 bezoekers kwamen we heel ver met partijen die ons een warm hart toe droegen en met andere vriendendiensten. Nu hebben we nog meer te bieden en merk je dat ook grote bedrijven in Breda graag met ons samenwerken. Daarmee ga je ook serieuze afspraken aan. Alles net iets spannender.”

 

Dat klinkt een stuk professioneler! Wat voor invloed heeft de grotere licentie op TEDxBreda?

“Door de verantwoordelijkheid die je als organisatie aangaat zijn we meteen gestart met het professionaliseren van de organisatie. Dat klinkt heel zwaar, maar we zijn wat scherper op elkaar en wijzen elkaar meer op onze commitment en verantwoordelijkheid. Dat maakt het werk uitdagender en leerzamer.”

 

En de toekomst van TEDxBreda?

“Ik verwacht dat we in de toekomst nog meer gaan samenwerken met scholen, bedrijven en de gemeente Breda. En dat je TEDxBreda het hele jaar door op verschillende plekken ziet opduiken!”

De grote licentie: groter publiek, meer verantwoordelijkheid en meer enthousiasme
Aniek Aarsman

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *