De grote licentie: groter publiek, professioneler en meer commitment

Door Aniek Aarsman
op 9 september 2017 om 3:41

Bekijk het hele verhaal

Na hard werken ontving TEDxBreda in juli 2017 het positieve bericht: de grotere licentie is goedgekeurd. TEDxBreda mag groeien van 100 naar 1000 bezoekers. Dat betekent; een groter publiek, een nog toffere locatie en meer inspirerende sprekers. Maar dat betekent ook veranderingen binnen de organisatie zelf. Wij spraken met Vivienne van Oosterum (intern voorzitter TEDxBreda) over de positieve veranderingen bij TEDxBreda.

“Ik heb altijd al geroepen dat er een grotere licentie moet komen. Gelukkig heb ik die droom vast gehouden”, vertelt Vivienne enthousiast. Vivienne is sinds 2015 actief voor TEDxBreda. Eerst als teamlid communicatie, daarna als hoofd communicatie en momenteel is ze intern voorzitter van TEDxBreda.

 

Wat waren de obstakels om grotere licentie te krijgen?

Een grotere licentie bemachtigen gaat natuurlijk niet vanzelf. Vivienne vertelt over de alle hindernissen. Bijvoorbeeld de aanvraag voor de licentie helemaal uitzoeken en behandelen. Ook zijn er binnen de organisatie veel gesprekken gevoerd. Want TEDxBreda zal zich als organisatie moeten veranderen om een groter event te kunnen organiseren.

 

licentie

 

Wat verandert er dan voor de organisatie van TEDxBreda?

“Voor 100 man is het veel makkelijker dan voor 1000 man. We streven nu 700 bezoekers, dat is al vele malen groter. En om groter te gaan moet de organisatie professioneler”, vertelt Vivienne. “Wij willen meer interactie met het publiek, meer innoveren en meer communicatiekanalen inzetten. Er zijn meer handen nodig. Het aantal vrijwilligers groeit.”

 

Hoe heb jij TEDxBreda geprofessionaliseerd?

“Ik vind het belangrijk dat elk teamlid van TEDxBreda zich gehoord voelt. Om zoiets groots aan te sturen is de basis belangrijk. En dat zijn de vrijwilligers. Zij moeten allereerst tevreden zijn”, zo vertelt Vivienne. “Zit iedereen op zijn plek binnen het team? Waar ben je goed in? Welke taken doe je het liefste binnen TEDxBreda? Wij willen dat iedereen aan de slag kan met zijn talenten en ambities. Zo blijft iedere vrijwilliger zich enthousiast inzetten voor TEDxBreda. Ik merk dat er nu meer commitment is, iedereen staat te trappelen om iets moois weg te zetten.”

 

En de toekomst van TEDxBreda?

Hoe Vivienne de toekomst van TEDxBreda het liefste ziet? “Hopelijk krijgt TEDxBreda een grotere naam in Breda en omstreken. Je hoopt natuurlijk dat je uit kan groeien tot een TEDxAmsterdam.” Daar gaan wij voor!

 

De grote licentie: groter publiek, professioneler en meer commitment
Aniek Aarsman

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *