Marleen Hoftijzer

Mag ik even langs komen? Een gastblog van Marleen Hoftijzer

Door Marleen Hoftijzer
op 3 september 2017 om 2:30

Bekijk het hele verhaal

Marleen Hoftijzer stond tijdens TEDxBreda 2016 op het podium met haar talk. Ze vertelde over het moment waarop zij het idee kreeg haar buren te fotograferen, om te laten zien wat het begrip ‘thuis’ voor haar en de mensen om haar heen betekent. De plannen voor de reis waar ze in haar talk over verteld, worden nu werkelijkheid: ze gaat op wereldreis. Marleen vertelt erover in dit blogartikel:

De wereld rond reizen. Het staat bij vele mensen bovenaan de bucketlist. Marleen besloot een jaar lang wereldwijd bij locals te gaan logeren. Op haar blog ‘Can I come over’ schrijft ze over haar ervaringen, post ze travelvlogs en publiceert foto’s van de mensen die haar een slaapplek aanbieden.

Marleen fotografeerde de afgelopen jaren haar buren in hun woonkamers en deed onderzoek naar het gevoel van ‘thuis’. Na de vele reacties en een TED talk besloot ze om haar project wereldwijd uit te zetten.

In september gaat het project echt van start. Marleen laat in Nederland alles achter. De eerste uitnodigingen voor een slaapplek staan al open. Haar route wordt vervolgens bepaald door mensen die haar uitnodigen.

Met dit project wil Marleen aantonen dat we veel overeenkomsten hebben over het idee van thuis. Ze zoekt ook mensen die voor een andere manier van wonen gekozen hebben, zoals het minimalistische leven in tiny houses. Als professioneel fotografe en filmmaakster heeft ze al international films gemaakt en zal zich nu richten op reisvlogs over haar ontvangers.

Marleen kan jouw hulp nog wel gebruiken. Heb jij familie of bekenden zitten in Panama, Schotland of Florida? Stuur dan een berichtje via haar site.

Marleen Hoftijzer

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *