Pitch Night – een avond met wereldse ideeën

Door Aniek Aarsman
op 29 januari 2018 om 6:27

Bekijk het hele verhaal

Ruim 100 bezoekers genoten afgelopen woensdag van inspirerende verhalen tijdens de Pitch Night. Op de befaamde rode stip van TEDx stonden 10 kandidaten te stralen met hun bijzondere verhalen en verfrissende ideeën. Allen gedreven om hun kennis met de wereld te delen.

TEDxBreda organiseerde de Pitch Night als klein proefproefje op het grote event in april. De jury verkoos één pitch tot het meeste inspirerende idee. Deze winnaar, verderop in het artikel te vinden, mag haar verhaal delen tijdens het grote event.

Het publiek kreeg een gevarieerd programma van thema’s voorgeschoteld. Van technologie, licht en meditatie tot aan larping (live action role-playing). Van het Nederlandse zorgsysteem tot aan de beste verkooptechnieken. Bijzonder was het verhaal van Gaydaa die 23 jaar in Midden-Oosten heeft gewoond. Ze trok de vergelijking tussen vrouwen in Midden-Oosten en de Nederlandse vrouw. In het Midden-Oosten zijn vrouwen ongelukkig, doordat ze geen keuze hebben. Terwijl in Nederland vrouwen ongelukkig zijn, omdat ze niet voor hun eigen geluk kiezen. Toch iets om verder over na te denken.

 

‘Het was een inspirerende avond waarbij zowel de sprekers als het publiek en het team energie kregen van alle ideeën’ – bezoeker.

 

Het overzicht van alle pitches:

– Sharing knowledge is spreading welfare – Mike Vermeer

– De toekomst van sales: stoppen met verkopen – Marjolein Brocatus

– Wanneer ben ik oud genoeg? – Mika van den Berg

– Women finding happiness at the crosspoint – Gaydaa Alsael

– Creative Coding – Jasper Kloosterboer

– Walk a meter in someone’s shoes – Susan Mutsaers

– Als het aan het systeem had gelegen…dan was ik nu opgenomen – Masja Ottenheim

– Leven met een kleine footprint – Elisah Pals

– Zonder pijn geen geluk – Johar Boonman

– Meditation Lab Experimenter Kit – Danielle Roberts

 

De zware taak van de jury

De jury – bestaande uit Stefan Claes van hoofdsponsor Zeiss, presentatie-coach Deborah van den Bos van Speaking Happens, Frederik Theuwis (oud-voorzitter TEDxBreda) en Elin Ram (voorzitter programmateam van TEDxBreda) – hadden een moeilijke opgave om een winnaar te kiezen. Zij beoordelen de pitches op een frisse kijk op een probleem, een krachtige presentatie en natuurlijk ‘is it worth sharing?’

 

Alle verhalen zijn het waard om verder te verspreiden. Wij hopen dat zij hun ideeën ook zullen blijven delen’ – de jury.

 

En de winnaar is…

De winnaar van de Pitch Night? Dat is Susan Mutsaers met haar talk over larping. De jury vond haar verhaal verrassend en het gaf het publiek een kijkje in een -voor veel mensen – onbekende wereld. Volgens Susan is larping veel meer dan een verkleedpartij en met je plastic zwaard de bossen in rennen. De nieuwe generatie larpers wil sociaal wetenschappelijke thema’s onder de aandacht brengen en meer begrip voor andere culturen creëren. “Wat dacht je bijvoorbeeld van larping over vluchtelingenkampen in Libanon, bedoeld als hulpmiddel bij traumaverwerking. Want: slechts een paar meter in andermans schoenen lopen, kan ons een nieuwe kijk op de wereld brengen en ons empathisch vermogen vergroten”, aldus Susan.

Foto’s!

Tijdens de Pitch Night heeft onze vaste fotograaf Wijnand Geuze van Link Fotografie wederom prachtige foto’s gemaakt! Wil je ze allemaal bekijken, klik dan hier!

TEDxBreda bijwonen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Binnenkort meer nieuws over het grote event van TEDxBreda!

Pitch Night – een avond met wereldse ideeën
Aniek Aarsman

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *