Throwback Thursday – Lunchtalks!

Door Chris Schoonens
op 13 juli 2017 om 6:42

Bekijk het hele verhaal

Gedurende een half jaar hebben Nanne van der Meer en Nathalie Paardekoper, beide student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Avans Hogeschool in Breda, een excellentietraject van TEDxBreda gevolgd via de hogeschool. Hierbij kwamen allerlei onderwerpen aan bod, waaronder storytelling, presentatietechnieken en coaching. Dit had als doel om hen zichzelf beter te leren kennen en daardoor achter het oorspronkelijke ‘idee’ te komen voor hun talk en om obstakels te overbruggen. De twee enthousiaste dames zijn het half jaar onder andere bezig geweest om zich klaar te stomen voor hun eigen Lunchtalk die ze op woensdag 1 februari geven hebben bij Netvlies, een van onze partners.

Nathalie hield haar Lunchtalk over ‘The Pressure of Life’, oftewel de druk die het leven op iemand kan leggen. Ze vertelt: “We moeten gelukkig zijn. We moeten van alles. Maar we hebben het gevoel weinig tijd te hebben om de dingen te doen die we uiteindelijk graag zelf willen doen.” Daarom raadt ze iedereen aan om een, door zichzelf zo genoemd, Flap-moment te nemen: “Neem een moment om te bedenken wat jij écht wilt. Om te bedenken wat belangrijk voor jou is. Je bewust te zijn van de kleine momenten en te genieten.”

sprekers+Elin

De Lunchtalk van Nanne was getiteld: ‘Wijze Praat’. Haar talk ging over de wijsheid en ervaring van ouderen en wat het nut hiervan kan zijn voor andere generaties: “Ik ontdekte dat je bijvoorbeeld een object door middel van verschillende perspectieven steeds anders kan zien. Zo vind ik de boom in onze tuin in de winter maar een kale, saaie boom. Maar in de zomer kan ik er juist heel erg van genieten, van al die knopjes die in bloei komen te staan”.

Ook realiseert Nanne zich dat ze niet alleen zelf verschillende perspectieven heeft, maar dat anderen ook verschillend over haar kunnen denken. “Voor mijn nichtje van 4 ben ik al heel volwassen, groot en wijs. Maar voor mijn oma van 88 ben ik juist weer heel jong. Zo ben ik, Nanne, voor twee mensen een heel ander persoon”, zo legt ze haar publiek voor. Daarnaast ziet ze zelf ook de waarde van de kennis van ouderen: “Waarom zouden we wachten om bepaalde dingen te snappen, terwijl er zoveel ouderen zijn die dit al een keer hebben beleefd of antwoorden hebben op deze vragen? Waarom gaan we niet met hen in gesprek hierover?”

Nanne en Nathalie hebben een flinke ontwikkeling gemaakt en zijn ontzettend gegroeid. Nanne en Nathalie kregen met hun talks alle medewerkers van Netvlies stil en achteraf kregen ze ook positieve reacties. Zelf zijn de studentes ook erg tevreden, ze vonden het een leerzaam proces, waar volgens hen veel bewustwording bij kwam kijken. Ze hebben zich dan ook persoonlijk flink ontwikkeld. TEDxBreda is trots op wat deze twee stoere meiden in korte tijd hebben geleerd en gedaan!

publiek

Chris Schoonens

Leuk verhaal?
Delen en reageren is altijd een optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *