Team

Menno van Rosmalen

Functie

Als externe voorzitter ben ik voor samenwerkingspartners het aanspreekpunt voor TEDxBreda. Ik ontwikkel samen met de rest van het bestuur de visie van TEDxBreda en draag deze binnen en buiten de organisatie uit.

Hobby’s

Ik probeer sportief te blijven! Dat doe ik door boulderen (klimmen zonder touwen) en hardlopen. Daarnaast ben ik zo veel mogelijk buiten, rijd ik graag motor en doe ik aan Spoken Word.

Favoriete talk

Andy Puddicombe – All It Takes Are 10 ‘mindful’ minutes. Aan de ene kant spreekt de boodschap mij enorm aan. Aan de andere kant is het ook een hele goede TED Talk. Een goede opbouw en pakkend vanaf de eerste seconde.

Vivienne van Oosterum

Functie

Als interne voorzitter ben ik verantwoordelijk voor de productie, programma en marketing & communicatie. Ik ben eigenlijk de vliegende keep tussen deze teams en zorg voor een goede afstemming op elkaar. Ook houd ik de globale planning in de gaten en streef ik natuurlijk naar een prachtig hoofd evenement.

Hobby’s

Mijn allergrootste passie ligt bij paarden. Hier ben ik al vanaf kinds af aan mee bezig en het blijft mij fascineren. Het zijn zulke bijzondere dieren. Daarom is dit naast mijn passie, ook mijn sport en mijn werk. Eén van mijn andere passies is marketing, welke ik ideaal kan combineren met paarden en TEDxBreda.

Favoriete talk

Brene Brown, the power of vulnerability. Ik vind het heel bijzonder als mensen problemen bespreekbaar durven te maken op een luchtige manier.

Martijn Cornelissen

Functie

Interne communicatie en ontwikkeling. Ik zorg voor de happiness in het team, alsmede dat mensen persoonlijk groeien. Uiteindelijk is een TEDx event natuurlijk vooral het team wat erachter zit!

Hobby’s

Ik houd van reizen en sport (mountainbike/zaalvoetbal).

Favoriete talk

James Veitch – This is what happens when you reply to spam email. Het principe van omdenken komt er in terug en omdat de talk aantoont dat TED Talks vooral ook grappig kunnen zijn!

Chris Schoonens

Functie

Ik ben teamlid van Marketing en Communicatie, waarin ik naast het werken aan een communicatiestrategie vooral bezig ben met het uitvoeren van allerlei taken omtrent berichten op social media.

Hobby’s

Buiten TEDxBreda ben ik veel bezig met digitale ontwikkeling en marketing, waarover ik bij verschillende platforms blogs schrijf. Daarnaast loop ik op dit moment stage bij het Schoolleidersregister VO in Utrecht vanuit de opleiding Business IT & Management. In deze opleiding is ook een keer mijn favoriete TED Talk aan bod gekomen (een classic), Start with why — how great leaders inspire action  van Simon Sinek. In bijna al mijn werkzaamheden probeer ik dezelfde als in deze talk vraag zoveel mogelijk te stellen: waarom doen we de dingen die we doen?

Maria Cliteur

Functie

Binnen de Resources commissie ben ik op zoek naar partners die het idee van “ideas worth spreading” een warm hart toedragen en graag hun bijdrage leveren. Dit kan in de vorm van financiële middelen of goederen. Als TEDxBreda werken wij graag voor de Bredase gemeenschap en denken ook iets voor onze sponsoren te kunnen betekenen.

Hobby’s

Als werktuigbouwkundig ingenieur heb ik een groot deel van mijn professionele leven in het buitenland gewoond en gewerkt. Ik heb daar bedrijven opgezet die industriële koeltechnische installaties bouwen. Sinds 5 jaar heb ik besloten in het mooie Breda te blijven wonen en te gaan werken bij Avans Hogeschool als docent. Daar hoop ik mijn mooie vak over te kunnen dragen aan de nieuwe generatie.

Favoriete talk

Boyan Slat – Ocean Cleanup.

Elin Ram

Functie

Hoofd van het programmateam. Dit team is verantwoordelijk voor het zoeken, coachen en begeleiden van de sprekers en alles dat er op het podium gebeurd. Ik hoop dit jaar weer veel mensen te mogen inspireren!

Hobby’s

Fotografie, lichaamstaal, festivals, series, lezen, muziek en dansjes doen in de woonkamer.

Favoriete talk

How to spot a liar | Pamela Meyer. Het is de eerste TED Talk die mijn passie voor lichaamstaal en NLP aanwakkerde. Door deze talk ben ik mij gaan verdiepen in TED. Zelf zorg ik ook graag dat de waarheid ontrafelt wordt, maar bovenal ben geïnteresseerd in de verschillende denkwijzes van mensen

Gerrie Bosman

Functie

Lid van het Programmateam; we zoeken inspirerende sprekers en coachen hen in aanloop naar hun TEDxBreda talk.

Hobby’s

Samen met mijn man heb ik een leuk gezin met 2 kinderen, een kat en een hond. In mijn vrije tijd doe ik graag beeldhouwen.

Favoriete talk

Tim Ferriss: Why you should define your fears instead of your goals. Ik had al eens wat van hem gelezen en ik kreeg het idee dat hij een soort superman was. In deze talk laat hij een heel andere kant van zichzelf zien.

Alies Westerveen

Functie

Programmateam: sprekers zoeken, en ze vervolgens begeleiden en trainen in samenwerking met een professioneel coachingsbureau.

Hobby’s

Verbeteren van het dierenwelzijn, reizen, beach volleybal, Italiaans leren (poging tot…), wandelen, lezen en nog veel meer.

Favoriete talk

Do schools kill creativity – Sir Ken Robinson – De nummer 1 van de TED lijst. Een sterk statement met veel humor gebracht.

Jessica Voets

Hobby’s

Ik vind dat er in onze samenleving een tekort is aan verhalen van hoop en kracht. Omdat ik mij wilde verbinden aan inspirerende verhalen, ben ik vrijwilliger geworden bij TEDxBreda. De mooiste TED Talks zijn de verhalen waarbij mensen van hun moeilijkheid iets moois hebben gemaakt. Volgens mij kun je namelijk, juist op je moeilijkste moment, je werkelijke kracht terug vinden. Ik spreek daarmee ook uit eigen ervaring. Eenzelfde type verhalen laat ik ook naar voren komen in mijn radioprogramma genaamd Jes! voor (internet)radio Rozo. En daarnaast in schrijfvorm met columns en interviews voor weekblad Het Kanton.

Ingrid Bosma-Vaessen

Functie

Penningmeester

Hobby’s

Hockey en reizen.

Favoriete talk

Als ik moet kiezen ga ik toch voor Ken Robinson. Dit was de eerste TED Talk die ik zag. Ik woonde op dat moment nog in Londen en mijn kinderen zaten op een lokale school. Onderwijs in Engeland is nog veel conservatiever en meer achterhaald dan in Nederland. Deze talk verwoordde precies mijn verbazing en frustratie. Sindsdien heb ik nog vele andere en misschien ook betere talks gezien, maar deze heeft mij destijds bij TED gehaald en blijft dus de belangrijkste.

Frederik Theuwis

Functie

In 2014 heb ik samen met Menno en Daniëlle TEDxBreda opgericht. In 2018 ben ik adviseur van het bestuur en licentiehouder.

Hobby’s

Contactimprovisatie, mijn partner lang stil aankijken, het bestuderen van het leven, tuinieren, dingen bouwen.

Favoriete talk

How to find a wonderful idea – OK GO! Waarom? OK GO! maakt fantastische video’s die absoluut mindblowing zijn. In deze talk doen ze uit de doeken hoe ze op hun absurde en zeer creatieve ideeën komen. En OK GO! zou zichzelf niet zijn als ze dat niet op hilarische manier presenteren. Sublieme TED Talk.

Hans Mulder

Functie

Actief als bedrijfsadviseur, met name op het gebied van organisatie, bedrijfsvoering, leiderschap en juridische aspecten (vooral bij kleine bedrijven).

Hobby’s

Reizen, volgen van de internationale politiek, lezen en genieten van het leven.

Favoriete talk

Simon Sinek – How great leaders inspire. Het ontbreekt bij organisaties / bedrijven vaak aan goed leiderschap, met negatieve gevolgen. Er wordt te vaak aangenomen dat leidinggeven “vanzelf” gaat, terwijl je dat aspect goed kunt leren. Sinek laat zien op welke wijze een goede leider goede resultaten kan behalen.

Andere teamleden:

 • Rose van der Tol (communicatie)
 • Aniek Aarsman (communicatie)
 • Natascha Leenstra (communicatie)
 • Annemieke van Zwieten (hoofd productie)
 • Lian Boukema (productie)
 • Tiara Xavier (communicatie)
 • Ellie van Beek (hoofd communicatie)
 • Paul Nipius (adviseur)
 • Laura Averes (communicatie)
 • Leo Alkemade (sponsoring)
 • Yonina Hendrikse (programma)
 • Carlijn Timmermans (productie)
 • Iris van der Heijden (productie)

Met dank aan LINK Fotografie voor de foto’s!